Umag, destinația ideală pentru orice sezon

Umag este un mic oraș portuar de pe coasta de nord-vest a Istriei. Situat idilic într-un golf în formă de potcoavă, Umag este o destinație plină de contraste, unde vechiul și noul se împletesc într-o poveste de care se vor îndrăgosti și cei mai pretențioși turiști.

umag-croatia

Primăvara și vara sunt vedete razele soarelui, plaja și apa, acompaniate de evenimente gastronomice și competiții sportive bine cunoscute, cum ar fi Tenis Internațional – ATP,  dar nici în anotimpul rece, datorită festivalurilor de iarnă, carnavalurilor, centrelor wellness, nu aveți cum să vă plictisiți. Astfel, Umagul este alegerea ideală pentru orice sezon.Situat la o distanță de numai 50 de kilometri de Trieste, 150 km de Ljubljana, capitala Sloveniei și 50 mile nautice de Veneția, reprezintă o destinație cu posibilități extraordinare de excursie.

Cum ajungem în Umag, Croatia ?

Umag este situat pe partea vestică a peninsulei Istria, la 1240 km de București. Drumul până acolo este unul destul de lung și poate fi parcurs în aproximativ 15 ore jumătate. Dacă alegeți varianta cu automobilul, trebuie să fiți atenți la toate taxele ce trebuie plătite, atât în Serbia, cât și în Croația.

Există și posibilitatea de a ajunge cu avionul, însă cel mai apropiat aeroport este cel din orașul Pula, iar distanța dintre el și destinație este de 82.8 km. De la aeroport puteți opta pentru transportul cu autobuzul până în Umag, durata unei călătorii fiind de 2 ore și 15 minute, iar prețul unui bilet, doar dus, este între 75 și 110 lei.

Desigur, trebuie să aveți în vedere că nu există zboruri directe din București către aeroportul Pula și va trebui să faceți cel puțin o escală, iar acest lucru poate prelungi durata zborului considerabil.

Ce vedem și ce facem în Umag ?

Pe lângă numeroasele plaje de pe riviera Umag, care vin la pachet cu plimbări cu ski jetul, cu barca, scufundări posibile datorită unui centru local specializat în acest sens, pot fi practicate și numeroase sporturi de teren. Tenisul este în topul preferințelor, mai ales că, în fiecare an, în luna iulie, aici are loc Open-ul croat.

umag-croatia-2

O altă atracție, de data aceasta pentru iubitorii de istorie, este arhitectura vechiului oraș, iar străzile înguste și pietruite din centru sunt perfecte pentru plimbări romantice. Muzeul local cuprinde o colecție importantă de obiecte care aparțin perioadei romane. Tot în centrul vechi este Biserica Sfânta Maria și Sfântul Peregrin.

Un alt punct de atracție este cel mai vechi far din Croația, pe care îl găsiți în Savudrija și datează din 1818.

Plaje în Umag, Istria

Plajele nu sunt punctul forte al orașului Umag, însă cele situate în apropierea acestuia, în localitățile și stațiunile aflate la doar câțiva kilometri distanță, compensează din plin acest minus.

În Umag, de exemplu, turiștii se pot bucura de soare pe plaja Dante, care intră în categoria plajelor „plăci de beton”, sau pe Umag Sandy Beach, potrivită pentru familii, cu dușuri, vestiare, șezlonguri și umbrele, loc de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei etc.

umag-croatia-3

La doar câțiva kilometri distanță, turiștii au acces și la alte plaje, unele fiind considerate de top în Croația: Polynesia (Blue flag), Osmica, Kanegra, Laguna Stella Maris etc.

Restaurante în Umag

  • Situat pe coasta Mării Adriatice, orașul Umag abundă în restaurante cu specific pescăresc. Iubitorii acestor feluri de mâncare nu trebuie să rateze restaurantul Badi, care se regăsește în anul 2019 în Ghidul Michelin și oferă o gamă largă de preparate din pește și fructe de mare.
  • Un alt restaurant apreciat pentru mâncărurile care au ca ingredient principal peștele, pe care îl veți găsi alături de Badi în Ghidul Michelin, este Konoba Buščina. Bucătarii acestui local, cu specific tradițional, invită turiștii să servească preparate delicioase  gătite cu  produse locale, într-un decor rustic.

Cazare în Umag, Istria

Hoteluri de 3* și 4*, studiouri și apartamente, campinguri – turiștii au nenumărate variante de cazare în Umag.

Călătorii care vor să guste din arhitectura centrului istoric de fiecare dată când privesc pe fereastră, pot alege App Paris 2, cel mai bine cotat studio din Umag pe Booking, ideal pentru 2 persoane. Nota pe care oaspeții i-au acordat-o este 9.5, adică „excepțional”, iar printre factorii care au contribuit la popularitatea acestei unități de cazare se numără chiar locația centrală și faptul că este modern mobilată și complet utilată. În luna iulie, o noapte de cazare costa 335 lei.

Cazare-Umag-Croatia-2

Pentru familii există varianta închirierii apartamentelor, unele dintre ele cotate la 4*. Dacă bugetul alocat vacanței este generos, Downtown beach apartments, care a primit, de asemenea, nota 9.5 pe Booking, este de vis. Pentru o noapte de cazare, patru persoane vor plăti pentru un apartament cu 3 dormitoare aproximativ 1800 lei.

Cazare-Umag-Croatia-1

Turiștii au acces imediat la plaja pavată, la un teren de tenis, se pot plimba cu bicicleta, iar muzeul orășenesc și bisericile istorice sunt la câteva sute de metri distanță.

pubg mobile hassasiyet ayarları
saç bakım ürünleri
instagram takipçi hilesi
böcek ilaçlama shell indir Takipçi satın al

oyun haberleri Nadagamkarayo bypass shell ehliyet sınav soruları